بلاگ فوق تخصصی کولورکتال

طبقه بندی موضوعی

۲ مطلب در بهمن ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بیماری بواسیر یا هموروئید یکی از اختلالات شایع مقعدی است که حدود نیمی از افراد جامعه را درگیر خود می کند. این عارضه با گشاد شدن عروق همراه است و در اثر وارد آمدن فشار موجب تورم و التهاب در این ناحیه گردیده و در صورتی که از نوع خارجی باشد می تواند موجب بیرون زدگی گوشتی از مقعد گردد، از سایر علائم بیماری بواسیر می توانیم به ایجاد درد و خونریزی اشاره کنیم،
در نتیجه این بیماری نیاز به درمان فوری تحت نظر پزشک متخصص و مجرب دارد زیرا می تواند با خونریزی زیاد موجب فقر آهن و یا عفونت شود و در هر صورت کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.

بسیاری از افراد مبتلا به بواسیر به سبب ترس و خجالت از مراجعه به پزشک سرباز می زنند ، اما این افراد باید برانند با اینکه معاینه مقعد برای هیچ کس خوشایند نیست اما بیماری آن ها خود به خود درمان نخواهد شد و در صورتی که درمان را به تعویق بیاندازندبواسیر پیشرفت کرده و درمان آن سخت تر می شود و چه بسا نیاز به افزایش طول درمان و پرداخت هزینه هایی گزاف خواهد بود. افراد باید به محض مشاهده علائم بیماری به پزشک بواسیر مراجعه نمایند.

 

پزشک بیماری بواسیر

 

مراجعه به پزشک بواسیر

انتخاب پزشک بواسیر مجرب و کارکشته اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا حتی اگر شما بهترین روش درمانی را در پیش گیرید اما پزشک شما تجربه لازم را نداشته باشد، نمی توانید نتیجه مثبتی از درمان بیماری بگیرید و ممکن است طول درمان بیماری نیز افزایش یابد.

بهترین پزشک بواسیر برای درمان بیماری مقعدی جراح عمومی و یا پزشک متخصص گوارش است. در این مورد جراحان تجربه بیشتری داشته و به خوبی با آناتومی این ناحیه  آشنایی دارند و می توانند مشاوره بهتری را به شما ارائه بدهند. از طرفی مراجعه به متخصص گوارش سبب می شود بهترین مشاوره را در مورد نحوه درمان خود بگیرید. می توانید برای شروع فرآیند درمان در صورتی که هموروئید در مراحل ابتدایی است به پزشک عمومی مراجعه کنید و در صورتی که با رعایت رژیم غذایی و ورزش بهبودی حاصل نشد، در مرحله ی بعد با پزشک متخصص در این زمینه مشورت نمایید.

در حالت کلی می توان گفت پزشک  بواسیر باید اطلاعات کافی درباره این بیماری و نحوه درمان و بهترین روش درمان داشته باشد و در مطب خود از تجهیزات پیشرفته استفاده نماید.


منبع: http://jarahlaser.com/

  • golnar jody
  • ۰
  • ۰

در حال حاضر برای این بیماری هیچ دارویی کشف نشده و جراحی تنها راه درمان فیستول می باشد. که امروزه با لیزر این جراحی بسیار تمیز وراحت بدون درد وخون ریزی انجام میشود  اگر فیستول سرراست و  کمی عضله اسفینکتر دخیل باشد میتوان عمل فیستولوتومی انجام داد. در این روش با برداشتن سقف محل ، شکاف دورن کانال مقعد به شکاف بیرونی متصل و این شیار از داخل به بیرون التیام می یابد.

درمان فیستول مقعد با لیزر

هرچند بعضی اوقات فیستول هفته ها و یا سالها پس از تخلیه خودش را نشان نمیدهد ولی این جراحی با لیزرمیتواند همزمان با تخلیه ی آبسه انجام شود. عمل فیستولوتومی یک روش دیرین با میزان موفقیت ۹۲-۹۷ درصدی است که ضمنا باید یادآور شد بیمار روی دفع مدفوع کنترل کمتری خواهد داشت چون عضله ی اسفینکتر پس از عمل فیستولوتومی تقسیم میشود ، به همین خاطر پزشک معالج باید وضعیت هر بیمار را جداگانه ارزیابی نماید.

علاوه بر فیستولوتومی چند نوع جراحی دیگر هم موجود است که نیازی به تقسیم کردن عضله ی اسفینکتر ندارد. یکی از این گزینه ها “تزریق چسب فیبرین” است. در این روش چسب فیبرین درون شیار فیستول تزریق تا با بافت های مجاور یکی شود. مزیت این کار تقسیم نکردن عضله و درنتیجه حفظ کنترل مدفوع است. هرچند میزان موفقیت این روش تقریبا کم است ولی بخاطر ریسک کم و قابلیت تکرار بی ضرر است.

سوراخ گیر فیستول مقعد ، قطعه ای بلند است که در امتداد فیستول برای پر کردن فضای مابین قرار میگیرد و پس از مدتی با بافت های پیرامون یکی میشود. مثل قبل مزیت این قطعه تقسیم نکردن عضله فیستول و اشکال آن مثل چسب فیبرین میزان موفقیت کم می باشد ، در مطالعات میزان موفقیت زیر ۵۰ درصد گزارش شده است.

یک روش دیگر ، فلپ اندوآنال است و برای بیمارانی که فیستول حاد دارند یا بخاطر عمل فیستولوتومی در حال ازدست دادن کنترل مدفوع شده اند حفظ میشود. در این روش شیار داخلی فیستول توسط بافت های سالم پوشش می شود تا منشا فیستول بسته شود. در این روش میزان بازگشت بیماری حدود ۵۰ درصد است و بیماری های خاص از قبیل بیماری کرون ، بدخیمی ، بافت های ملتهب و سیگار به این عدم موفقیت کمک میکنند. هرچند در این روش هم عضله ی اسفینکتر تقسیم نمیشود ولی کنترل مدفوع به میزان خفیف تا متوسط گزارش شده است.

یک روش دیگر جهت تقسیم نکردن عضله بنام LIFT است که طی آن مسیر فیستول بین فضای داخلی و خارجی عضله تقسیم می شود.  در این حالت عضله ی فیستول تقسیم نمیشود ولی چون این روش به تازگی کاربرد پیدا کرده نمیتوان میزان موفقیت آن را به درستی ارزیابی کرد. اکثر این جراحی ها بصورت سرپایی انجام میشوند ولی درحال حاضر جراحی با لیزر بسیار بسیار از سایر روشها مناسب تر میباشد ودرصد رضایت بیماران را بالا برده. بنابراین پزشکی انتخاب کنید که در چند نوع جراحی فیستول مهارت داشته باشد.


https://clinicdarman.com/

  • golnar jody