بلاگ فوق تخصصی کولورکتال

  • ۰
  • ۰

اکثر افراد مبتلا به ویروس HPV از وجود این ویروس در بدن خود اطلاع ندارد، زیرا ویروس در اغلب موارد بدون هیچ نشانه خاصی وارد بدن میشود و پس از طی دو سال بدون درمان از بین می رود، اما در 10 تا 20 موارد این ویروس از بین نرفته و فرد شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان دهانه ی رحم و ضایعات پیش از سرطان دارد. (حداقل 20 سال به طول می انجامد که عفونت HPV به سرطان سرویکس تبدیل شود.)

ویروس HPV عامل بیش از 90 درصد از کانسر های سرویکس (سرطان دهانه ی رحم) یا زگیل های تناسلی است. بیش از 75 -80 درصد زنان قبل از 50 سالگی از طریق رابطه جنسی به این ویروس مبتلا شده اند.

این ویروس از طریق تماس پوست با پوست در رابطه جنسی واژینال، دهانی و آنال منتقل می شود و حتی استفاده از کاندوم نیز نمی تواند از انتقال آن جلوگیری نماید.

 

انواع واکسن HPV

اخیرا بیشترین عامل ایجاد سرطان دهانه رحم ویروس HPV است، از همین روی واکسن HPV جهت جلوگیری از ابتلا به این عفونت تولید شده است. تا به امروز دو نوع مختلف از این واکسن شناخته شده است که اسامی آنها بدین شرح است:

واکسن سرواریکس (cervarix) : این واکسن شامل دو گونه ویروس ایجاد کننده سرطان دهانه رحم است و در سه دوز تزریق می گردد، دوز 0، ماه 1، ماه 6

واکسن  گارداسیل(Gardasil): این واکسن افزون بر ویروس های ایجاد کننده سرطان دهانه ی رحم، شامل دو گونه ی رایج از ویروس های زگیل تناسلی است. این واکسن در سه دوز تزریق می گردد، دوز 0، ماه 2 ، ماه 6

در حال حاضر تنها واکسن گارداسیل در ایران موجود است و می توانید آن را از طریق داروخانه ها و مراکز هلال احمر تهیه فرمایید. واکسن گارداسیل تنها در پیشگیری از بروز سرطان دهانه ی رحم مفید است از همین روی تزریق آن برای مردان توصیه نمی گردد.


تاثیر گذاری واکسن HPV تا چه میزان است؟

پیش بینی شده پس از تزریق این واکسن فرد در مدت زمانی بین 3 تا 5 سال و یا حتی بیشتر در برابر ابتلا به عفونت ایمن باشد. اما به یاد داشته باشید تزریق این واکسن‌ها در برابر انواع دیگر ویروس HPV  مصونیت ایجاد نمی‌کند. حتی این واکسن در برابر بیماری هایی نظیر زگیل تناسلی و سرطان سرویکس نیز مصونیت صد در صدی ندارد از همین روی باید زنانی که این واکسن را  دریافت کرده اند بصورت مرتب جهت تست غربالگری دهانه ی رحم ( پاپ اسمیر ) مراجعه نمایند.

واکسن HPV در پیشگیری از عفونت دائمی از سوی ویروس عامل ایجاد سرطان دهانه رحم بسیار موثر است. ولی این نکته را به یاد داشته باشید که ممکن است سرطان دهانه رحم ناشی از عوامل دیگری مثل وراثت باشد که در این مورد واکسن HPV تاثیری بر روی جلوگیری از ابتلا به بیماری ندارد.


عوارض تزریق واکسن HPV

به طور معمول ممکن است برخی از افراد پس از تزریق واکسن HPV دچار تب، تهوع، سرگیجه، درد در ناحیه تزریق، تورم ،خارش و غش کردن شوند که تمامی این علائم پس از 15 دقیقه از بین خواهند رفت.

همچنین به طور معمول تا 15 دقیقه پس از تزریق واکسن فرد را در مرکز درمانی نگه می دارند زیرا که ممکن است حساسیت به مخمر واکسن، موجب ایجاد آلرژی گردد.


تزریق این واکسن برای این افراد ممنوع است:

زنان باردار

زنان شیرده

افرادی دارای ضعف سیستم ایمنی ( به طور مثال دختران زیر 9 سال)


 منبع : بیچشک

  • ۹۸/۰۲/۲۹
  • golnar jody

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی