افرادی که به هموروئید مبتلا گشته اند، معمولاً حین عمل دفع دچار خونریزی، خارش، درد و ناراحتی در ناحیه مقعد می شوند.
در موارد شدید، بواسیر های داخلی ممکن است از دهانه ی مقعد بیرون بیایند، و بواسیرهای خارجی لخته های خونی ایجاد خواهند کرد.همه می توانند به بواسیر مبتلا شوند. در واقع بیش از نیمی از افراد پس از ۵۰ سالگی گرفتار این بیماری می شوند.
در اکثر موارد این بیماری از فشار و درد در هنگام انجام عمل دفع ایجاد می شود. از عوامل دیگر این بیماری می توان به وراثت، بالا رفتن سن، یبوست، اسهال، و عمل جنسی اشاره کرد.
وقتی کسی یکبار به این بیماری مبتلا شود، احتمال تکرار مداوم آن بسیار زیاد است. این به این دلیل است که تورم باعث ضعیف شدن دیواره های رگ ها می شود و در نتیجه آمادگی بیشتری برای تورم دوباره پیدا می کنند.
تشخیص بواسیر
برای تشخیص قطعی هموروئید ممکن است یکی از روشهای زیر انجام شوند:
آنوسکپی (دیدن مقعد با کمک یک لوله کوتاه به نام آنوسکپ، وسیلهای لنزدار و دارای یک منبع نورانی در سر آن است)، یا پروکتوسکپی (دیدن راست روده و قسمت پایینی روده بزرگ یا وسیلهای به نام پروکتوسکپ، که وسیلهای اپتیک و دارای یک منبع نورانی در سر آن است).
نکات بهداشتی در درمان بواسیر (هموروئید)
شستشوی کامل ناحیه مقعد بعد از هر اجابت مزاج که خوشبختانه ریشه در آداب روزانه ما دارد و عمل بسیار مفیدی است ، جزو اولین نکات و توصیه های بهداشتی به این بیماران بواسیری در کشورهایی است که این عادت مناسب را ندارند .
کمپرس با آب گرم یکی از مؤثرترین روش ها برای بهبود و تسکین علائم بواسیر است . بدین ترتیب که روزانه چند بار به خصوص بعد از هر اجابت مزاج به مدت چند دقیقه در آب گرم با دمای قابل تحمل بنشینند . برای این کار می توان از یک لگن پلاستیکی که به خوبی و کاملاً تمیز شده باشد ، استفاده کرد.استفاده از توالت ایرانی در این موارد به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا با فشاری که وارد می کند حالت بیرون افتادگی و سایر علائم بواسیر (هموروئید) را تشدید می نماید بنابراین اگر در منزل توالت فرنگی موجود نیست می توان از انواع صندلی هایی که به مدل توالت فرنگی تعبیه شده اند ، استفاده نمود .یکی دیگر از مهم ترین اقدامات درمانی بواسیر ، پیشگیری و درمان یبوست مزمن و به وجود آمدن مدفوع سخت است که از عوامل ایجاد کننده هموروئید به شمار میرود .روش های پیشگیری از یبوست مزمن و بواسیردر پیشگیری از بواسیر استفاده از میزان کافی مواد غذایی حاوی فیبر ، انواع سبزی و میوه به خصوص میوه های ملین مانند گلابی ، آلو ، انجیر و … نان سبوس دار و نوشیدن مایعات و به خصوص آب کافی در روز ( حدود ۸ لیوان )توصیه می شود.از آنجاییکه عدم تحرک کافی نیز جزو عوامل ایجاد کننده درمان بواسیر یا هموروئید با لیزر به شمار می رود گنجاندن نوعی فعالیت بدنی مانند پیاده روی یا سایر ورزش های ملایم در برنامه ی روزانه پیشنهاد می شود .مواد دارویی که برای درمان و تخفیف و تسکین علائم هموروئید به کار می روند شامل : بی حس کننده های موضعی ، تنگ کننده های عروقی ، مواد قابض ، ضد عفونی کننده ها ، مواد محافظت کننده ، مسکن ها ، ضد خارش ها و ضدالتهاب ( عمدتاً کورتن ها ) هستند .
منبع: تشخیص هموروئید
- ۹۷/۰۱/۳۰